Политика на приватност и “колачиња”

На Nextevent.mk, достапно од https://nextevent.mk/, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и евидентира Nextevent.mk и како ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа политика за приватност се однесува само на нашите активности на Интернет и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделија и / или ги собраа во Nextevent.mk. Оваа политика не се применува за какви било информации собрани офлајн или преку канали, освен оваа веб-страница.

Согласност
Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате на нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме
Личните информации што ви се бара да ги дадете и причините поради кои сте побарале да ги доставувате, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе ве замолиме да ги дадете вашите лични информации.

Ако не контактирате директно, ние може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и / или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, ние може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучувајќи предмети, како што се име, име на компанијата, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации
Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и на:

Обезбедете, работете и одржувајте ја нашата веб-страница
Подобрете ја, персонализирајте ја и проширете ја нашата веб-страница
Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-адреса
Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
Комуницирајте со вас, директно или преку некој од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви доставиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели
Ви испраќаат е-пошта
Најдете и спречете измама
Датотеки на логови
Nextevent.mk следи стандардна процедура на користење датотеки со најавите. Овие датотеки ги најавуваат посетителите кога ги посетуваат веб-страниците. Сите хостинг компании го прават ова и дел од аналитиката на хостинг услуги. Информациите собрани преку датотеки за најавување вклучуваат адреси на Интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Давател на услуги на Интернет (ISP), печат за датум и време, страници за упатување / излез и можеби број на кликне. Овие не се поврзани со какви било информации што можат да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, администрирање на страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се соберат демографски информации. Нашата политика за приватност е креирана со помош на Генераторот за приватност и Шаблонот за политика за приватност.

Колачиња и веб-светла
Како и секоја друга веб-страница, Nextevent.mk користи ‘колачиња’. Овие колачиња се користат за чување на информации, вклучително на преференциите на посетителите и страниците на веб-страницата до кои посетителот пристапи или ја посети. Информациите се користат за да се оптимизира искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница заснована на видот на прелистувачот на посетителите и / или други информации.

Рекламирање партнери Политика за приватност
Може да се консултирате со оваа листа за да ја пронајдете Политиката за приватност за секој од партнерите за рекламирање на Nextevent.mk.

Сервери за реклами на трети страни или мрежни рекламни мрежи користат технологии како колачиња, JavaScript или веб Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на Nextevent.mk, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја примаат вашата IP адреса кога тоа се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и / или за персонализирање на содржината за рекламирање што ја гледате на веб-страниците што ги посетувате.

Забележете дека Nextevent.mk нема пристап до контрола врз овие колачиња што ги користат рекламни трети лица.

Политики за приватност на трети страни
Политиката за приватност на Nextevent.mk не се однесува на други огласувачи или веб-страници. Така, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери на трети лица за подетални информации. Може да ги вклучи нивните практики и упатства за тоа како да се откажат од одредени опции. Може да најдете комплетен список на овие политики за приватност и нивните врски овде: Линкови за политика за приватност.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачињата со специфични веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-страници на прелистувачите. Кои се колачињата?

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични информации)
Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите во Калифорнија имаат право:

Барајте деловно работење што собира лични податоци на потрошувачот да ги открие категориите и специфичните парчиња лични податоци што бизнисот ги собрал кај потрошувачите.

Побарајте бизнис да ги избрише личните податоци за потрошувачот што некој бизнис собрал.

Барајте деловна активност што продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот.

Ако поднесете барање, ние имаме еден месец да ви одговориме.